Közlekedési Projektnap

Szeged, 2015. március 18.

 

A Szegedi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága a kerékpárosok által okozott személyi sérüléses balesetek számának csökkentése-, valamint a gyermekbalesetek megelőzése érdekében kerékpáros projektnapot rendezett a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában.

A Projekt első napján a tavaszi kerékpáros szezon kezdetére tekintettel a tanulók a legfontosabb kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokról hallhattak interaktív előadásokat, valamint a kerékpár kötelező tartozékairól és a rendőri karjelzésekről is tájékoztatást kaptak.

A legkisebbek a gyalogosközlekedésről és az alapvető közlekedési szabályokról nézhettek diasorozatot, ezen túlmenően közlekedési feladatlapokat oldottak meg.

A balesetmegelőzési programok mellett az Iskola Rendőre és a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai is hasznos információkkal látták el a diákokat a DADA program és a Prevenciós Médiatár filmjeinek segítségével.

A projekt folytatásaként júniusban egy kerékpáros ügyességi- és közlekedési versenyen mérhetik össze tudásukat a tanulók, e mellett játékos szabadtéri feladatok, bemutatók lesznek az iskola területén.


A projektnapon készült képeket itt lehet megtekinteni.