Budapesten jártunk

Szeged, 2018. szeptember 20.

 

Szeptember 20-án felkerekedett a 4. a osztály, hogy felfedezzük fővárosunk szépségeit. Vonattal utaztunk, ami mindig egy izgalmas és különleges élmény. A Nyugati Pályaudvarról gyalog sétáltunk át az Andrássy úton található Future Parkba, a világ legmodernebb játszó- terére. Az interaktív élményközpont varázslatos világba kalauzolt bennünket. A hatalmas kivetítőn életre keltek a gyerekek által rajzolt és színezett állatok, az egyedi ugróiskolában fejlesztettük ügyességünket, kipróbáltuk az óriáslabdák zenekarát.

Az érdekes játékok után a Parlament felé indultunk. Először kívülről sétáltuk körbe a hatalmas épületet, megcsodálva a 365 tornyát, a 96 méter magas kupolát. A Kossuth téren megkeres- tük iskolánk névadójának a szobrát is és felelevenítettük róla ismereteinket. Az Országházba biztonsági átvizsgálás után lehet belépni, majd egy idegenvezető kalauzolt minket végig a csodálatos folyosókon és termeken. Megnézhettük az épület díszlépcsőjét, kupolacsarnokát, felsőházi társalgóját és a felsőházi üléstermet, megismerkedhettünk továbbá a Ház törté- netével, építészetével és a benne található műalkotásokkal. A legkülönlegesebb élményünk volt, amikor a kupolacsarnokba értünk és megpillantottuk Európa egyik legrégibb koronázási együttesét, a 2000. január 1. óta itt őrzött magyar Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

A kulturális program után a közeli Olimpia Parkban játszótereztünk egy kicsit, majd egy rövid séta után a Nyugati melletti McDonalds-ban ebédeltünk. Ezután kissé fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva foglaltuk el helyünket újra a vonaton és érkeztünk meg estére Szegedre.

 

Bányainé Seprenyi Gabriella
osztályfőnök