Családi nap az iskolában

Szeged, 2018. október 13.

 

2018. október 13-án családi napra hívtuk a kedves szülőket, nagyszülőket.

Változatos programokat kínáltunk, hogy a család apraja-nagyja jól érezze magát. A kézműves foglalkozásokon különleges technikákat próbálhattak ki a gyerekek. Készültek színes csigabigák, halloweenes dekorációk, sünikék, termésképek is.

Egész osztályok, családok is felülhettek a lovaskocsira, tehettek egy kört a lovaskocsin, aminek nagyon nagy sikere volt. Hálásan köszönjük Gyozsán Attila tanítványunk rokonainak a segítséget.

A gyerekeket és a vendégeket játékos foglalkozások is várták: Vak szerencse, totó, ügyességi feladatok: lajhármászás, golf, ejtőernyő, célba dobás. Főként a nagyobbakat vonzotta a honfoglaló csapatjáték és az e-sport a számítástechnika teremben.

Fogtündér nem létezik? Aki eddig kételkedett, most megbizonyosodhatott, hogy van Fogtündér, hiszen iskolánkba hoztuk a Globe Centre Egészségközpont programját a szorongás oldására. Nemcsak a felnőttek tartanak a fogorvostól, ez a félelem már sokszor gyermekkorban kialakul. A Globe Centre munkatársai azon dolgoznak, hogy olyan világot hozzanak létre, ahol a gyermek biztonságban érzi magát. Ez pedig a mesék és a varázslat világa. A családi napon teljes valóságában találkozhattunk a Fogtündérrel, aki jelenlétével, mesébe csomagolt magyarázatával megkönnyítette a félelem legyőzését. Megható volt, amikor egy elsős kislány megjegyezte, hogy ha nagy lesz, ő is Fogtündér szeretne lenni.

Minden élőlény örül a simogatásnak, a Beagle kutyusoknak volt is épp elég részük ebben az iskola udvarán. Mint minden kutyakölyök, a Beagle is aranyos szőrgombóc kiskorában, lógó füleivel, állandó játékosságával és esetlenségével. A három vendég kutyusnál megtapasztalhattuk, hogy nagyon okosak, gyorsan tanulnak, nagyon szeretik, ha simogatják őket, igazi bújós társakká képesek válni.

A napot palacsinta parti zárta. A sok finomságot köszönjük a kedves szülőknek, akik megsütötték, különféle ízekkel megtöltötték a palacsintákat, ezzel is mosolyt varázsoltak a gyermekarcokra.

 

Csábiné Varró Anna
szervező