Földesi Tibor I. Emlékfutóverseny

Szeged, 2018. október 17.

 

A SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola 2. a és b, valamint a 4. b osztályból szeptemberben megalakult egy kis kórus, akik szívesen énekelnek gyermeknépdalokat. Nagy örömünkre meg- hívtak bennünket két ünnepségre az Idősek Világnapja alkalmából. A gyerekek kitartó gyakor- lás után egy dalcsokorral és néhány verssel köszöntötték a nagymamákat és nagypapákat. Az alsósok mellet Fazekas Réka 7. b osztályos tanuló mondta el Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra című versét szép hangulatot teremtve ennek a szép napnak.

Földesi Tibor Szőreg egyetlen ismert 1956-os mártírja tiszteletére, iskolánk igazgató asszo- nyának kezdeményezésére, a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola 2018. október 17- én megrendezte Földesi Tibor I. Emlékfutóversenyt. A Verseny felhívás 7 korcsoportban hirdette meg a futóversenyt a korosztályokhoz alkalmazkodó távokon: 200, 600 méteren és 1,2 kilométeren. A rendezvényen az iskola közel 400 tanulója, a Szerb utcai óvodások kisebb csapata, felnőttek és nyugdíjasok mérték össze képességüket.

Érem díjazásban az első három helyezett részesült, a díjakat a megrendezett futamok után az óvodásoknak, 1-2.,3-4. osztályosoknak a Szőregi Kossuth Magánalapítvány elnöke, Uhrin Gábor adta át. Az 5-8. osztályosoknál is hasonlóan a futamok utáni érem díjazása valósult meg az első három helyen, melyet iskolánk igazgatója: Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna nyújtott át a nyerteseknek.

A felnőttek és nyugdíjasok nyerteseinek az érmeket átadta a Tömörkény István Művelődési Ház vezetője: Szekeres Sándor.

Hagyományteremtő szándékunkat jelzi, hogy az első helyért járó serlegre a győztes nevét gravíroztattuk és így ez a díj évről évre a győzteshez kerül, vándorserleg funkciót betöltve.

Az 1. helyezettek 2018. október 18- án 13 órakor kezdődő megemlékezésen (Tömörkény István Művelődési Ház) vándorserleget vehettek át Földesi Tibor lányától, Síkhegyi Bélánétól (Földesi Katalin).

 

Vándorserleget vehetett át:

Óvoda: Szabó Gergő

1-2. osztály: Sinkó Ádám

3-4. osztály fiú: Horváth Álmos

3-4. osztály lány: Germann Eszter

5-6. osztály fiú: Pópity Vladimír

5-6. osztály lány: Kószó Dorina

7-8. osztály fiú: Farkas Tibor

7-8. osztály lány: Fazekas Réka

Felnőtt férfi: Dér Zoltán

Felnőtt nő: Szabóné Tokaji Anett

Nyugdíjas férfi: Kele István

Nyugdíjas nő: Bajusz Pálné