Gyaloglónap Deszken

Szeged, 2018. október 20.

 

A Világ Gyalogló Hónap jegyében megszervezett gyalog túrán vettünk részt 2018. október 20-án. 22 fővel Herbertné Auth Adél, Bondárné Tóth Villő és Drágity Dusán tanárok kíséretével. Deszkre kerékpárral, görkorcsolyával, rollerrel, gördeszkával indultunk el. A program szerve- zésekor 30 fővel indultunk volna útra, de sajnálatos módon néhány tanuló betegség miatt nem tudott csatlakozni hozzánk. A regisztrációnál sok szeretettel várt minket a község Képviselő-testület tagja Sillóné Varga Anikó és a program fő szervezője Vojszi bácsi.

A gyaloglónapra vetemedőknek reggelit készítettek a szervezők. Zsíros kenyeret fogyaszthat- tunk lila hagymával, uborkával. 5 kilométeres séta után megpihenve a Maros töltés mellett futóversenyen és zsákban futásban mérhették össze képességeiket diákjaink és a kísérő- tanárok.

Tovább sétáltunk, és a Maros partján megállva előadást hallhatunk a folyóról, az árteréről, és élővilágáról. Következő és egyben utolsó állomás a sportpálya volt. Útközben a résztvevők- nek szárazvirágokból készült csokrot kellett készíteni.

A sportpályára érkezve 4-4 fös lány és fiú csapattal Vojszi bácsi által szervezett váltóverse- nyen vettünk részt, melyet nagy küzdelmek, kitartás árán megnyertünk.

A sportpályáról a sportcsarnokhoz lovaskocsikkal tértünk vissza, ahol Minyó bácsi pörköltje várt minket. A finom ebéd után újra útnak indultunk a cél most már Szőreg volt. A Deszki Tükör egy cikkje így zárta a napról szóló cikkjét: "TALÁLKOZUNK JÖVŐRE IS!" "Így legyen!"

Szeretném beszámolómat ezzel a két mondattal zárni én is.