Kínai könyvsarok átadási ünnepsége a szőregi fiókkönyvtárban

Szeged, 2018. szeptember 20.

 

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete és a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház együttes összefogása révén jött létre a művelődési ház könyvtárában egy kínai könyvekből álló sarok, mely a kínai nyelven tanuló diákok nyelvtanulásának segítésére, szókincsük bővítésére, a kínai kultúra megismerésére szolgál, illetve mindazoknak a Szőregieknek, akik érdeklődnek e kultúra iránt.

Az ünnepélyes átadásra szeptember 20-án került sor.

Mohr Richárd az SZTE Konfuciusz Intézetének igazgatója és a kínai igazgató úr is köszönetet mondott köszöntőjében a könyvtárnak.

Kiemelték a szőregi iskola és Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszony komoly szervező és támogató munkáját, amiért a tanév végén "Lendület díjat" kapott Ő és az iskola.

A műsor egyik fellépője a Kossuth Lajos Általános Iskola 2.b osztályának kínai nyelvet tanuló csoportja volt. A csoport nagy örömmel vállalta a felkérést, akik a "Kisnyuszik és a farkas" című mesés történetet adták elő, mind a vendégek, mind a szülők, mind a pedagógusok megelégedettségére.

A gyerekek a műsor végén, büszkén fogadták az őket megillető tapsot, majd megnézték a számukra legérdekesebb kínai könyveket.

Hálásak lehetnek mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ez a remek könyvsarok létrejöhessen!

 

Szabó Pálma
2.b osztályfőnök