Kínai nyelvvizsga

Szeged, 2018. szeptember 27.

 

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre az SZTE Konfuciusz Intézetben YCT (Youth Chinese Test), másnéven Fiatal Tanulók Nyelvvizsgája, a Kínai Népköztársaság hivatalos kínai nyelvi vizsgája, amelyet nem kínai anyanyelvűek számára dolgoztak ki és tartanak meg Kíná- ban és a világ számos országában.

2017-től a vizsgát az SZTE Konfuciusz Intézet szervezi és bonyolítja le.

A YCT nyelvvizsga kifejezetten 14 év alatti gyermekek részére lett kifejlesztve. A nyelvvizsga felépítése, szókészlete kifejezetten az általános iskolás diákok képességeihez mérten lett kialakítva. Az írásbeli négy szinten értékeli a diákok nyelvtudását, de ezt a típusú nyelvvizsgát Magyarországon még nem lehet elismertetni.

Vizsgaidőpont: 2018. november 17. (szombat)

Helyszín: Rektori Hivatal, SZTE Konfuciusz Intézet
(6720 Szeged, Dugonics tér 13., fsz. 13. számú iroda)

Online jelentkezési határidő: 2018. október 21. (vasárnap)

Fontos megjegyeznünk, hogy a magyarországi vizsgadíjak jelentősen olcsóbbak, mint Kínában vagy más országokban. (Részletek a letölthető dokumentumban találhatóak.)

Többek között azért is érdemes nyelvvizsgát tenni, mivel minden egyes Konfuciusz Intézet ösztöndíjpályázat és nyári táborok jelentkezése esetén a felvételizők számára plusz pontot jelent minden nyelvvizsgaeredmény.

 

Jelentkezési folyamat