Mosolyprojekt nap

Szeged, 2018. október 16.

 

Semmi sem olyan nagy, mint egy mosoly ereje!

Egy napot se mosoly nélkül!

 

Ezekkel a szlogenekkel indítottunk útra a Dóm tér felé 140 kisiskolást 2018. október 16-án, kedden délután. Itt csatlakoztunk a SZTE GTK Mosolyprojektjéhez illetve a City Walk "Mosolyogj rá a saját városodra!" kezdeményezéséhez.

A Dóm téren felrajzoltuk a Smiley-fej körvonalát, bejelöltük krétával a szemeket. A körvonalra felállítottuk a gyerekeket, a kék pólósokkal kitöltöttük a szemeket, majd a piros pólóban lévőkkel kialakítottunk egy nagy mosolygós szájat. Mindezt a gyógyszerészeti intézet tetőteraszáról lefotózták, s már készen is lett Szeged legnagyobb mosolya, melynek a szőregi tanulók részesei lehettek.

A Délmagyarországban is megjelent a mosoly fotó, melyhez egy nagyon szép idézetet asszociáltam:
"Csupán attól, hogy a mosolyodra nézek, eszembe jut: a varázslat igenis él és virul ebben a vénséges világban!"

Miután minden gyerek megkapta a Túró Rudiját a szervezőktől, nyakunkba vettük a várost, s szobrokat kerestünk. Elsőként a szőregi csata emlékművét néztük meg, ami az Aradi vértanúk terén áll, és az 1849. augusztus 5-én, Szőregen megvívott vesztes csatában elesett több száz honvéd emlékére készült.

Az oszlop tetején, egy ágyúgolyón trónoló turulmadár szimbolizálja a bátorságot, és a nemzeti együttműködést és akaratot.

Megálltunk és emlékeztünk még Gróf Széchenyi István, Kölcsey Ferenc, Petőfi Sándor szobrai előtt is.

A kellemes sétát, délutánt egy önfeledt kikapcsolódással, a Roosevelt téri játszótéren zártuk.

 

Csábiné Varró Anna
munkaközösség vezető