Őszi lekvárfőzés

Szeged, 2018. október 4.

 

Október 4-én a Sípos Erdei Iskolában járt a 6.b osztály. Gyönyörű őszi napsütés csalogatott minket az úton, az erdőben álló vadászház felé. Bakosné Szélpál Ilona néni vezetésével szilvalekvárt készítettünk. A szorgos kezekre igazán nagy szükség volt, mert rengeteg gyümölcs várt arra, hogy édes téli nyalánkság váljon belőle.

A három szilvával teli ládát rögtönzött verseny keretében, a felnőttek segítségével sikerült kimagozni. Miközben a csapat egyik része a készítésben tüsténkedett, a többiek trambulinon ugráltak, fogócskáztak, számháborúztak vagy Rudolffal, a kisszarvassal ismerkedtek. Voltak, akik a tűz csiholásában jeleskedtek. Ahogy átmelegedett az üst, lassan rotyogni kezdett a gyümölcs. Édes illat lengte be az udvart, mely hamarosan minden édesszájú diákot a megfelelő helyre csábított. Megtudtuk, hogy az igazi lekvár egészséges, érett gyümölcsből, kétnapi, lassú tűzön történő főzés után készül el.

Az ebéd elfogyasztása után mindenki kóstolhatott egy utolsót, majd megköszöntük a vendéglátást és megígértük, jövőre visszatérünk ...

Köszönjük a lehetőséget!

 

Bondárné Tóth Villő és Herbertné Auth Adél tanárnők,
valamint a 6.b osztály