Továbbtanulási napok

Szeged, 2018. október 17.

 

2018. október 17-én, szerdán került sor a Továbbtanulási napok keretén belül a Művelődési házban megtartott kerekasztal beszélgetésre, ahol három ágazat, három képviselője mutatkozott be.

A hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulók megismerkedhettek az informatika, a banki szféra és a média egy kis szegmensével. A résztvevők kérdésekre válaszoltak, igyekezve személyes hangvételűvé tenni a beszélgetést. Mindemellett igyekeztek arra választ adni, mi szükséges az adott, általuk képviselt terület megismeréséhez, célok eléréséhez.

A gyerekek figyelemmel hallgatták, bár mivel nem volt limit egy-egy válasz idejét illetően, kevésbé volt pörgős és változatos a beszélgetés néhány szakasza.

Amit hiányoltam, hogy a gyerekeknek nem volt lehetőségük kérdezni, érdekes lett volna, ők milyen oldalról közelítenek egyes témákhoz. Az előadással kapcsolatban a gyerekek pozitívan nyilatkoztak, bár pergősebb és változatosabb, interaktív beszélgetés még inkább érdekes lehetett volna. Az osztályomnak a szoftverfejlesztés, informatika világa volt leginkább vonzó.

 

Sajtos Bettina Éva
osztályfőnök