A 20/2012. (VII.31.) EMMI rendelet (13. A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás szabályai) 38. § (6)

"Az általános iskola a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott időszakban egy alkalmat köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot. A módosítás a módosító tanulói adatlap kitöl-tésével történik. A módosítás során új középfokú iskola nem jelölhető meg, a beírt tanulmányi területek nem törölhetők, azonban az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be, továbbá az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható. Új tanulmányi terület csak az eredeti tanulói adatlapon szereplő, érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni. A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti. Az általános iskola a módosító tanulói adatlapokat megküldi a Felvételi Központnak, a többi adatlapot visszaadja a tanulóknak."


IDE kattintva letölthető az OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez a 2014/2015. tanévre.


Korábbi beiskolázási időszakok adatai, írásbeli felvételi feladatsorai és javítási útmutatói IDE kattintva érhetőek el.