2013. december 5. Kenusok az iskolában  

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület olimpiai bajnoka, a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola egykori tanulója, Vajda Attila és a már kenuedző Fürdök Gábor látogatta meg iskolánkat, hogy minél több tanulót nyerjenek meg szeretett sportáguknak, a kenuzásnak!

A gyerekek nagy szeretettel fogadták a két híres kenust.

Fotózkodtak velük és hallgatták élménybeszámolóikat, közben kézről kézre jártak a megnyert bajnokságok érmei.

Vajda Attila beszélt e falak között töltött évekről az iskola, a tanulás fontosságáról, a sport élettani hatásáról, az egészségre kiható változásokról, és a sport és a tanulás összehangolásáról.

Fürdök Gábor ismertette a kenuzás fortélyait és ő ezt már mint edző szeretné sok-sok gyermekkel megismertetni.
Mindenkit szeretettel vár edzésre, a Vízitelepre (Felső-Tiszapart) mindennap 15 órától.

2013. november 22. "Gyevi zsongás a sport jegyében"  

A szőregi iskola tanítványai közül 2013. 11. 22-én a "Gyevi zsongás a sport jegyében" úszóversenyen vettek részt a Borbála Fürdőben Algyőn.
Négy korcsoportban három úszás nemben és váltóban versenyeztek a diákok. Tanítványaink a következő eredményeket érték el:
Az I. korcsoportosok versenyében:
- Paksi Zsombor 2. b osztályos tanuló 20 m háton második, 20 m gyorson harmadik helyezést ért el.
A II. korcsoportosok között:
- Paksi Botond 4. a osztályos tanuló minden aranyérmet megszerzett. 20 m mellen, háton és gyors úszásban is Ő volt a legeredményesebb.
- Dézsi Levente 4. b osztályos tanuló is három érmet szerzett egyéniben: harmadik lett a 20 m-es mellúszásban. Másodikként ért célba háton és gyors úszásban is.
- Kocsis Abosa 4. b osztályos tanuló harmadik helyezést ért el 20 m háton.
- 4x20 m-es gyors váltónk másodikként ért célba. Tagjai: Bokány Krisztofer, Dézsi Levente, Kocsis Abosa, Varga Attila 4. b-s tanulók.
A III. korcsoportban:
- Almási György 7. b osztályos tanuló megnyerte a 40 m-es gyors úszást és második lett mellúszásban.

2013. november 21. Tornatermünk tisztasági megújulása  

Az őszi szünet előtti napokban és az őszi szünetben nem a gyerekek zsivajától, hanem sok-sok ember szorgos kezének köszönhetően volt „hangos” az iskola. A festők szorgoskodása nyomán a teljes tornaterem, a hozzátartozó kiszolgáló helyiségek: öltözők, tusolók, wc-k kaptak teljes tisztasági festést, mázolást.

Ugyanitt mindeközben a működtető emberei is dolgoztak, kicserélésre kerültek régi radiátorok a tornaterem ablakai és a bordásfalak is lefestésre kerültek. A decemberi időszakra maradt és nagyon várjuk, működtetőnk az NGSZ által felmért és betervezett öltözők és szertár nyílászáróinak teljes cseréjét.

Bízunk benne, hogy a gyerekek mindezt azzal hálálják meg, hogy sokáig szép tiszták maradnak ezek a helyiségek és sok szép sporteredménnyel gazdagítják iskolánk jó hírét.

   Régebbi hírek >>