oklevél

Iskolánk a tavalyi év felújítási, bővítési munkái után nagyon szépen megújult, korszerűsödött. Az akkori pályázatban nem valósulhatott meg minden feladat. Ennek megvalósításához nyújtott segítséget a 2010 év tavaszán

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt

"A MI ISKOLÁNK, A MI ÓVODÁNK!"

pályázat, amin sikeresen szerepelt Intézményünk, pályázatunkat Szeged Megyei Jogú Város Oktatási Bizottsága 22616-52/2010. (05. 05.) OB. sz. határozata alapján nyertesnek nyilvánította,

a projekt értéke 10.126.000 forint.

A közös összefogás révén valósulhatnak meg a tavaly elmaradt elképzelések, melyhez szülők, helyi lakosok, szponzorok is hozzájárultak.

 Szülők, kollégák segítségével a munka első üteme már 2010. május hónapban elkezdődtek, ez azóta több  hétvégi és hétközi napon folytatódott. A változások máris szembetűnőek pedig a munka egy része van már  csak hátra.

 Célunk: megújítani, megfiatalítani, tisztává, ápolttá tenni az iskolánk külső tereit, udvarát, parkosított  területeit, tetszetőssé, esztétikussá, családiassá, komfortossá tenni a tanulók második otthonát.

 A pályázat elnyerése hozzájárul, hogy terveink első ütemét valósítsuk meg ezen a nyáron:

 Az udvar (ami egyben sportudvar is, testnevelés órák és a délutáni napközis és sportfoglalkozások zöme az  őszi-tavaszi időszakban itt zajlik), déli, a szomszédos kertészet felőli sarkát, úgynevezett holtterét szeretnénk  kialakítani játszóudvarrá az 1-4. osztályos gyerekeink számára. Az odavezető utat rendezett és  biztonságos térburkolattal szeretnénk lerakatni, hogy eső után is sármentesen egyből használható  legyen. Ezek mellett a kézilabdapálya végében lévő kicsiny teret napközis mozgástérré alakítani: lábtengó és  röplabdapályát alakítunk ki szülői és dolgozói segítséggel.

 A főépület impozáns külsővel rendelkezik és büszkék vagyunk rá, de sajnos az előterében a tornaterem  még mindig az omladozó vakolatú, megkopott régi festésében rontja az összképet. Vállalkozóval és  szponzorok, cégek, szülők adományaival szeretnénk megoldani a külső homlokzatának festését, ugyanazt  a dizájnt követve, amit a főépületünk kapott.

 Ha sikeresen elnyerhetjük a pályázati összeg 100 %-át, akkor még a bejárati kerítéskapunk is méltó lesz a  főépületünkhöz, iskolánkhoz. Ezt szintén vállalkozóval készíttetnénk és segítséget ebben is cégek, szülők  adományai jelentenék.

 Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna
 igazgató

 
 Iskolánk pályázati anyaga itt, a megvalósításáról készült beszámoló itt, az elszámolás pedig itt tekinthető meg.